Voor wie is pedagogische begeleiding?

Ook bij pedagogische begeleiding ga ik uit van de eigen kracht die in het kind zit, met alle sterke en positieve kwaliteiten. Opgroeien is niet altijd even gemakkelijk. Soms heeft een kind hier een beetje hulp bij nodig.

Ik bied pedagogische begeleiding op o.a. de volgende gebieden:

  • Vergroten/bevorderen van de zelfstandigheid
  • Stimuleren van de sociaal-emotionele ontwikkeling
  • Opbouwen van een positief zelfbeeld
  • Leren omgaan met eigen problematiek
  • Aanbrengen van ritme/dag-structuur

Deze vorm van hulpverlening is ambulant, de begeleiding vindt dus plaats bij het kind thuis. Pedagogische begeleiding is er ook voor kinderen met een diagnose, zoals ADHD, PDD-NOS, Asperger, ADD, PTSS etc. Tevens kan het zo zijn dat ouders behoefte hebben aan een beetje tijd voor zichzelf wanneer de opvoedingssituatie soms wat zwaar is. De begeleiding kan variëren van enkele maanden tot enkele jaren.

Werkwijze

Na het intakegesprek worden er samen met het kind en de ouders doelen gesteld. Aan deze doelen zal gewerkt worden door middel van samen lastige situaties te oefenen, door oefeningen in spelvormen, door gesprekken te hebben of een fijne tijd samen te hebben. Tijdens de begeleiding wordt het kind positief bekrachtigd waardoor hij/zij zich fijn voelt en om leert gaan met soms lastige emoties of situaties. Na elke begeleiding worden de doelen kort geëvalueerd. Tussendoor wordt contact met de ouders onderhouden om de groei en voortgang van het kind te bespreken en worden de doelen geëvalueerd. Zo nodig geef ik handreikingen en adviezen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie of om uw kind aan te melden gaat u naar de contactpagina.

Met Lieke

Stereind 6a
5421CT Gemert
+31 6 24 13 03 01
info@met-lieke.nl

Blijf op de hoogte