Wie ben ik?

Mijn naam is Lieke Otten. Ik ben integratief kinder- en jongerentherapeut. Tevens ben ik kinder- en jongerencoach en pedagoog.

Na mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik zowel parttime gaan werken op de Rungraaf (cluster 4 onderwijs) in Eindhoven als parttime bij de Vlindertuin (kinderdagcentrum) in Uden. Tijdens het werken met kinderen met psychosociale gedragsproblemen op de Rungraaf merkte ik dat mijn voorkeur vooral lag bij het individueel begeleiden van kinderen. Door individuele begeleiding kan een kind kleine stapjes maken die uiteindelijk een groot verschil kunnen maken in het dagelijks leven. Dit helpt om weer beter in je vel te zitten. Ik ben me in deze individuele begeleiding gaan specialiseren door de opleiding kindercoach te volgen bij BGL (Best Guide in Learning) te Eindhoven. Na het behalen van mijn diploma ben ik ‘Met Lieke Kindercoaching en Pedagogische Begeleiding’ gestart.
Van nature ben ik leergierig en ik wil me altijd blijven ontwikkelen. Daarom ben ik hierna een nieuwe opleiding gestart en mag ik mezelf sinds juni 2018 integratief kinder- en jongerentherapeut noemen.

Met Lieke

Kindercoaching en pedagogische begeleiding

Werken met kinderen is altijd mijn passie geweest. Ik wil in mijn werk bezig zijn met het persoonlijk begeleiden van kinderen en een positieve bijdrage leveren aan hun dagelijks plezier in het leven. Soms komt het voor dat je als kind even niet zo lekker in je vel zit. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld (faal)angst, concentratiegebrek, spanningen, sociale vaardigheden of een andere oorzaak.

Als therapeut/coach ga ik ervan uit dat het antwoord op het probleem in het kind zelf zit. Samen gaan we hier naar op zoek. We pakken het probleem samen aan en ik stimuleer het kind zelf de oplossing te vinden, deze toe te passen zodat hij of zij zich positief kan ontwikkelen. Het kind komt dan weer in eigen kracht te staan doordat het zijn of haar vaardigheden en kwaliteiten ziet en kan toepassen.

Een kind leeft in een systeem met ouders, familie, vrienden en school welke stuk voor stuk invloed hebben op het kind. Tijdens de begeleiding staat het kind centraal, daarnaast worden ook de ouders betrokken bij het traject. Uiteindelijk ga ik uit van de behoefte van het kind op dat moment.

Missie en visie

“Ontdek je eigen talenten en mogelijkheden”

Ieder kind is uniek en heeft eigen talenten en mogelijkheden. Ik vind het van belang dat een kind zijn of haar eigen talenten en mogelijkheden ontdekt en deze leert te gebruiken in situaties die voor hem of haar moeilijk zijn. Op weg daar naartoe wordt er aandacht gegeven aan de belemmeringen die een kind tegenkomt. Het is belangrijk dat het kind weer in ‘het eigen kunnen’ gaat geloven.

Met Lieke

Stereind 6a
5421CT Gemert
+31 6 24 13 03 01
info@met-lieke.nl

Blijf op de hoogte