Wat is kindercoaching?

Heb jij ergens last van? En wil je dat graag veranderen? Dan kan ik bij jou langskomen. Het maakt niet uit wat je dwars zit! Het kan bijvoorbeeld zijn dat je wordt gepest, je pest zelf en kan er niet mee ophouden, je bent heel bang voor toetsen en spreekbeurten, je vindt het moeilijk om vriendjes of vriendinnetjes te maken… Of er zit je iets heel anders dwars waardoor je je verdrietig, bang, boos of rot voelt.

We gaan samen niet alleen kijken waar je last van hebt. We kijken ook waar je allemaal goed in bent! Daardoor leer je jezelf steeds beter kennen. En ontdek je hoe je beter met lastige dingen om kunt gaan. We proberen er samen achter te komen wat er precies aan de hand is. Ik ga jou niet zeggen wat je moet doen of hoe je het moet oplossen. Vaak weet je al, zonder dat je het in de gaten hebt, wat de beste oplossing is om met je ‘probleem’ om te gaan. We gaan dan ook op zoek naar jouw eigen manier om dit te doen.

 

Wat gaan we doen?

Je ouders bellen mij om een afspraak te maken. Jouw ouders kennen jou heel goed en daarom ga ik eerst een keer met hun praten. Het kan ook zijn dat je hier zelf bij bent. Wij praten dan over hoe het met jou gaat, wat zij denken dat er aan de hand is en wat jou zou kunnen helpen.

Dan maak ik een eerste afspraak met jou, wij zien elkaar één uurtje in de week. Door samen te spelen en te praten gaan we kijken wat jou bezig houdt. We praten over waar je goed in bent maar ook wat jij wil doen en wil leren om beter met jouw probleem om te gaan.

Ik kom bij jou spelen, met je kletsen, schilderen, kleien, verhalen vertellen, enz. We kunnen natuurlijk ook een keer een spelletje van jezelf spelen! Door veel samen te doen, komen we erachter wat jou het beste kan helpen. Van tevoren weet ik niet wat dat zal zijn… dat gaan we samen proberen te ontdekken.

Tussendoor zal ik ook met je vader en moeder praten, omdat ik graag wil weten hoe zij het vinden dat het thuis en op school met je gaat. Ik overleg eerst altijd met jou wat ik met ze ga bespreken!

Meestal kan je zelf aangeven wanneer we klaar zijn. Je weet dan, dat je het zelf weer kan!

Lieke Otten

Lieke Otten

Pedagoog en kindercoach

 

Wil je meer over mij te weten komen? Bekijk dan de pagina ‘over mij‘.

Met Lieke

Stereind 6a
5421CT Gemert
+31 6 24 13 03 01
info@met-lieke.nl

Blijf op de hoogte